Program Ramowy

10:00 – 10:15

Otwarcie Forum i Konferencji

 

dr Ryszard Kamiński, Dyrektor KPODR w Minikowie

FORUM TRZODY CHLEWNEJ

10:15 – 10:45

Higiena pasz jako element zapewnienia wysokiego poziomu ochrony konsumentów w zakresie zdrowia publicznego i bezpieczeństwa żywności

 

dr inż. Jakub Borkowski, KPODR w Minikowie,
Oddział w Zarzeczewie

10:45 – 11:15

Zasady bioasekuracji, kwarantanny i ochrony stad trzody chlewnej przed wirusem ASF

 

dr n. wet. Michał Kaczmarowski, IW PIW w Toruniu, UMK w Toruniu

11:15 – 11:30

Przerwa

SYSTEM JAKOŚCI GWARANCJĄ
DOBREJ WIEPRZOWINY

11:30 – 12:00

Badania żywieniowe

 

dr hab. Piotr Dorszewski, KPODR w Minikowie

12:00 – 12:30

Analiza ekonomiczna tuczu

 

dr hab. Roman Sass, AKP w Bydgoszczy

12:30 – 13:00

Badania jakości mięsa

 

dr hab. Dariusz Lisiak, IBPRS PIB w Warszawie, PBJSRiM w Poznaniu

13:00 – 13:15

Przerwa

13:15 – 13:45

Badania konsumenckie

 

dr Ruta Śpiewak, IRWIR PAN w Warszawie

13:45 – 14:15

System jakości gwarancją dobrej wieprzowiny

 

dr hab. Tomasz Florowski, mgr Tomasz Parzybut

SGGW w Warszawie, SRW RP w Warszawie

14:15 – 15:00

Obiad