Program Ramowy
10:00 – 10:15 |
Otwarcie Forum i Konferencji |
dr Ryszard Kamiński, Dyrektor KPODR w Minikowie |
|
FORUM TRZODY CHLEWNEJ |
|
10:15 – 10:45 |
Higiena pasz jako element zapewnienia wysokiego poziomu ochrony konsumentów w zakresie zdrowia publicznego i bezpieczeństwa żywności |
dr inż. Jakub Borkowski, KPODR w Minikowie, |
|
10:45 – 11:15 |
Zasady bioasekuracji, kwarantanny i ochrony stad trzody chlewnej przed wirusem ASF |
dr n. wet. Michał Kaczmarowski, IW PIW w Toruniu, UMK w Toruniu |
|
11:15 – 11:30 |
Przerwa |
SYSTEM JAKOŚCI GWARANCJĄ |
|
11:30 – 12:00 |
Badania żywieniowe |
dr hab. Piotr Dorszewski, KPODR w Minikowie |
|
12:00 – 12:30 |
Analiza ekonomiczna tuczu |
dr hab. Roman Sass, AKP w Bydgoszczy |
|
12:30 – 13:00 |
Badania jakości mięsa |
dr hab. Dariusz Lisiak, IBPRS PIB w Warszawie, PBJSRiM w Poznaniu |
|
13:00 – 13:15 |
Przerwa |
13:15 – 13:45 |
Badania konsumenckie |
dr Ruta Śpiewak, IRWIR PAN w Warszawie |
|
13:45 – 14:15 |
System jakości gwarancją dobrej wieprzowiny |
dr hab. Tomasz Florowski, mgr Tomasz Parzybut SGGW w Warszawie, SRW RP w Warszawie |
|
14:15 – 15:00 |
Obiad |