Ważny komunikat - Awaria linii telefonicznej
Szanowni Państwo
Informujemy, że z przyczyn od nas niezależnych awarii uległo łącze telefoniczne,
w związku z czym nie działa numer telefonu 56 655 30 30 do Inspektoratu Weterynarii w Toruniu.
Prosimy o kontaktowanie się z nami drogą elektroniczną na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
lub dzwoniąc na numer 694 457 867
Bardzo przepraszamy za utrudnienia
Szkolenia organizowane przez KPODR dedykowane małym przetwórcom.
Praktyczne aspekty projektowania, wdrażania i utrzymania systemu HACCP w warunkach przetwórstwa rzemieślniczego
6 grudnia
https://sir.kpodr.pl/index.php/2023/11/14/praktyczne-aspekty-projektowania-wdrazania-i-utrzymania-systemu-haccp-w-warunkach-przetworstwa-rzemieslniczego-szkolenie/
Świadome i bezpieczne przetwórstwo żywności pochodzenia zwierzęcego – konferencja
13 grudnia
https://sir.kpodr.pl/index.php/2023/11/20/swiadome-i-bezpieczne-przetworstwo-zywnosci-pochodzenia-zwierzecego-konferencja/
2 stycznia 2024 r. Urząd będzie nieczynny.
Podstawa prawna: zarządzenie nr 524 Prezesa Rady Ministrów z dnia 24 października 2023 r. w sprawie wyznaczenia dla członków korpusu służby cywilnej dni wolnych od pracy.
Szkoleniew online dniu 7 grudnia 2023 r.
Kujawsko - Pomorski Wojewódzki Lekarz Weterynarii informuje, że w dniu 7 grudnia 2023 r. odbędzie się bezpłatne szkolenie, organizowane przez Kujawsko - Pomorskiego Wojewódzkiego Lekarza Weterynarii we współpracy z Kujawsko - Pomorskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Minikowie w zakresie:
Uboju z konieczności.
Pozyskania mięsa na użytek własny.
Rzeźni rolniczych.
Szkolenie realizowane będzie w trybie on-line, skierowane jest do rolników oraz innych osób zainteresowanych ubojem zwierząt i prowadzeniem rzeźni rolniczej.
Prelegentami będą lek. wet. Anna Balcerak i lek. wet. Barbara Biały.
Szczegóły szkolenia umieszczone są na stronie internetowej KPODR w Minikowie.
Warunkiem udziału w szkoleniu jest wcześniejsza rejestracja.
Po rejestracji uczestnik otrzyma link umożliwiający uczestnictwo w szkoleniu, na podany podczas rejestracji adres e-mail.
Osoby uczestniczące w szkoleniu, po jego zakończeniu, otrzymają mailowo potwierdzenie uczestnictwa, umożliwiające uzyskanie od powiatowego lekarza weterynarii, właściwego dla miejsca zamieszkania, zaświadczenia dotyczącego „Pozyskania mięsa na użytek własny".